• KONIEC ŠKOLSKÉHO ROKA
          • KONIEC ŠKOLSKÉHO ROKA

          • Milí rodičia, milé deti!

            Iste vám nemusím pripomínať, čo sa udeje vo štvrtok, 30. júna 2022. Všetci vieme, že je to posledný deň školského vyučovania. Deti prídu do školy slávnostne oblečené, niektoré aj po dlhom čase učesané, neprinesú si prezuvky, nebudú sa obávať písomiek, diktátov, ani skúšania a v ruke budú držať iba obal na vysvedčenie. Ako tento deň prebehne?

            07:35 - začiatok vyučovania - Dúfam, že v tento posledný deň prídu všetci žiaci načas, že sa nikomu nepokazí kohút a nezaspí budík, alebo naopak. V jednotlivých triedach základnej školy pani učiteľky zhodnotia prácu žiakov v druhom polroku a odovzdajú vysvedčenie.

            08:00 - posledné zvonenie - Stalo sa tradíciou, že štvrtáci po prevzatí posledného vysvedčenia v našej škole posledný krát zazvonia, zakývajú, pozdravia na rozlúčku. V budúcom školskom roku sa stanú žiakmi inej školy v inom meste. Vieme, že budú dobrou reklamou nielen našej školy, ale aj svojej rodiny a celej Hvozdnice. Po ukončení rozlúčky pôjdu deti v sprievode triednych učiteliek do kostolíka.

            08:30 - detská sv. omša - účasť na sv. omši je dobrovoľná. Pokiaľ sa rodičia rozhodnú, že dieťa na sv. omšu nepôjde z akéhokoľvek dôvodu, ktorý nemusia nikomu hovoriť (ponáhľajú sa k babke a dedkovi, na kúpalisko, na dovolenku, alebo idú kúpiť nový bicykel, zamaškrtiť si na veľkej zmrzline...), dieťa si môžu po poslednom zvonení vyzdvihnúť o 8:25 na školskom dvore, prípadne dieťa môže ísť samo domov.

            Deti, ktoré sa na sv. omši zúčastnia, nechajú si v škole vysvedčenie a všetky ostatné veci, ktoré by ich na sv. omši vyrušovali. Po záverečnom požehnaní sa v sprievode triednych učiteliek presunú do školy, zoberú si vysvedčenie a všetky ďalšie veci, ktoré ešte nestihli premiestniť domov, rozlúčia sa s kamarátmi a vykročia na prázdniny. Predpokladaný odchod na prázdniny je o 09:45.

            Školský klub detí bude vo štvrtok v prevádzke od 10:00 do 14:00.

            Prevádzka materskej školy bude ako zvyčajne od 06:30 do 16:00.

             

            P.S.: Hoci je v tomto týždni prvý piatok a pán farár má množstvo zvyčajných neodkladných povinností, sme radi, že do svojho časového rozvrhu zaradil detskú sv. omšu. Už viac ako dvadsať rokov je neodmysliteľnou súčasťou posledného dňa školského roka. Milí rodičia, starí rodičia, príbuzní aj cudzí, priatelia aj nepriatelia, známi aj neznámi! Verím, že nás prídete podporiť a spoločne s nami poďakovať za uplynulých desať mesiacov.

            riaditeľ

        • Opekačka predškolákov
          • Opekačka predškolákov

          • Opekačka predškolákov

            Dňa 23.06. 2022 sa trieda predškolákov vybrala na opekačku. Deti si poopekali špekáčiky, na ktorých si výborne pochutili. Po opekačke si zahrali pohybové hry, pri ktorých sa dosýtosti zabavili. Atmosféra bola príjemná. Pre deti zo včielkovej triedy to bolo príjemné dopoludnie.