• Dubáčik a muchotrávka

          • Dňa 21. 11. 2023 nás opäť po dlhšom čase navštívila pani Marta Pažická s hudobným doprovodom - s pani Tonkou. Predviedli nám hudobno-divadelné predstavenie Dubkáčik a muchotrávka. Deti sa v ńom zábavnou formou dozvedeli niečo z hodobnej teórie a spoznali aj množstvo hudobných nástrojov. Mali sme tiež možnosť zatancovať si, zaspievať, napodobniť hudobné nástroje a niektorí boli dokonca hereckou súčasťou tohto predstavenia. 

            Toto doobedie bolo pre nás nielen milé, vtipné, ale aj poučné a veríme, že v blízkej budúcnosti nás pani Pažická opäť navštívi.

            pedagogický kolektív ZŠ s MŠ Hvozdnica

          • Tretiaci sa učia anglický jazyk s WocaBee

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tretiaci sa učia anglický jazyk s WocaBee.

            Tretiaci sa radi učia anglický jazyk s WocaBee. Túto aplikáciu sme používali aj v druhej triede. Je to učenie sa slovnej zásoby zábavnou formou. Prostredníctvom aplikácie deti za naučené slovíčka, zbierajú body, píšu písomky, hrajú hry. Najmä si zlepšujú slovnú zásobu v anglickom jazyku.

            Tr. učiteľka Monika Halušková

          • Beseda s príslušníčkou PZ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s príslušníčkou PZ

            V utorok 14. novembra sme mali v škole milú návštevu. Navštívila nás príslušníčka z Okresného riaditeľstva Policajného zboru Žilina Por. Zuzana Vnuková. Príslušníčka PZ rozprávala deťom o bezpečnosti na  cestách, o dopravných značkách a tiež deťom prestavila prácu policajtov. Deti si mohli vyskúšať aj policajné pomôcky, a to boli putá, vesta, obušok, terčík...

            Ďakujeme príslušníčke PZ za ochotu a a trpezlivosť s deťmi. Zároveň ďakujeme aj za milé darčeky, ktoré priniesla deťom.

            Tešíme sa na ďalšiu návštevu.

            Tr. učiteľky zo Základnej školy Hvozdnica

          • Násobilka u tretiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Násobilka u tretiakov.

            Na hodine matematiky naši tretiaci hravou formou vyvodzovali algoritmus násobenia. Je veľmi prirodzené, že matematika a logika musia najskôr prejsť rukami detí. Pomocou modelovania fazuliek tretiaci pochopili, že násobenie je opakované sčítanie. Deti počítali príklady na násobenie a výsledky si kontrolovali pomocou modelovania fazuliek.  

            Tr..uč. Monika Halušková

          • Október v 4.A

          • Október je väčšinou mesiac, keď sa v prírode všetko spomalí a pripravuje sa na zimný spánok. U nás v 4.A to bolo naopak. Pre štvrtákov bol október veľmi rušným a plodným mesiacom. Opakovali sme si veci, ktoré už vieme, učili sme sa veci, ktoré máme vedieť a popritom sme vyrábali, vymýšľali, súťažili a zabávali sa.

            Hneď prvý októbrový týždeň sme sa vydali na turistickú výpravu do okolia, ktorú sme zavŕšili opekačkou na školskom dvore. Druhý októbrový týždeň sme veľmi poctivo a od srdca písali listy svojim starým rodičom. A boli to listy milé, srdečné, plné pekných spomienok a úprimných poďakovaní. Dúfajme, že potešili. Zabávali sme sa aj pri sledovaní modernej a vtipnej divadelnej verzii rozprávky o troch prasiatkach. Ďalší týždeň sme si oddýchli počas triedneho Halloweenskeho kinopopoludnia s pukancami a dobrou náladou, ale hlavne sme prežili veľmi aktívny, zábavný a chutný Deň jablka. Nie len že sme ochutnali viacero jablčných odrôd, pochutnali sme si na jabĺčkovom koláči, ale čítali sme o jablkách, písali sme o nich, počítali sme slovné úlohy o ovocí, lúštili jablkové tajničky, učili sa anglickú slovnú zásobu týkajúcu sa jabĺk a vecí s nimi spojených, pozerali sme dokument a prezentáciu o jablkách, o ich pestovaní, spracovaní a o tom, aké sú nášmu zdraviu prospešné. Všetky tieto nové informácie sme zužitkovali pri celotýždňovej výrobe knihy o jablku. Každý štvrtáčik vložil do svojej knihy kus seba, kus svojej tvorivosti a šikovnosti. Posledný týždeň sme tradične vyrábali knižné záložky pre kamarátov z Prahy. A počas celého mesiaca sme si našu triedu zdobili výkresmi plnými maľovaných, lepených, zdobených stromov, listov a tekvíc. U nás štvrtákov je naozaj jeseň pani Bohatá.

             

                                                                                  Tr.uč. R. Golierová

          • Milá návšteva 2

          • Sú návštevy, ktoré vždy potešia. Jednou z nich je aj návšteva nášho psieho kamaráta Majla a jeho sprievodcu Mgr.Miroslava Martončika. V septembri a októbri postupne navštívili všetky naše triedy a do každej z nich priniesli radosť, úsmev a veľmi priateľskú atmosféru. Deťúrence sa opäť prakticky oboznamovali s tým, ako sa treba správať k svojim zvieracím kamarátom, i o tom, že akýkoľvek vzťah, nie len vzťah človek-zviera, má byť o dávaní ( a to nemyslíme o dávaní pamlskov, ale o dávaní lásky, pozornosti, rešpektu, pomoci...). V rámci dvojhodinovej intervencie sa teda prváci, druháci, tretiaci a štvrtáci ešte viac spriatelili s úžasným, dobrú energiu okolo seba šíriacim Majlom, ale spolu s pánom Martončikom vypracovávali rôzne sociometrické aktivity zamerané na sebapoznánavanie , na poznávanie sa navzájom a na podporu pozitívnej triednej klímy. Škoda len, že čas s kamarátmi vždy tak rýchlo uteká. Už teraz sa tešíme na ich ďalšiu návštevu. Na jar sa na intervenciu p.Mgr. Miroslava Martončika s asistenciou psíka Majla môžu tešiť aj naši malí škôlkari.

            ​​​​​​​

                                                                         Kolektív ZŠ s MŠ Hvozdnica​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​