• Plavecký výcvik predškolákov

          • Plavecký kurz je určený pre deti predškolského veku. Cieľom kurzu je získať u detí kladný vzťah k vode. Naučiť deti dýchať do vody, ponárať sa a získať základné plavecké pohyby. Niektoré deti dokážu po absolvovaní kurzu samostatne plávať. Včielky mali z plaveckého výcviku veľký zážitok.

          • Milá návšteva

          • V marci k nám štyrikrát, do každej triedy zvlášť, zavítala milá návšteva. Prišiel k nám p.Mgr.Miroslav Martončik z CPPPaP Bytča a priviedol so sebou psíka Majla. Veľmi priateľský zlatý retríver okamžite vyčaril úsmev na tvári každému školáčikovi aj pani učiteľke. Už len jeho prítomnosť vytvorila v triede veselú a priateľskú atmosféru. Žiačikov však čakali rôzne zaujímavé aktivity zamerané jednak na vzájomné empatické spolunažívanie človeka a psa a jednak na spolunažívanie medzi ľuďmi navzájom. Žiačikovia vo všetkých triedach hlásili „mimoriadne zvýšenie dobrej nálady“, ale hlavne si odniesli z týchto stretnutí krásny príklad správania sa psovoda k jeho psíkovi, plného láskavosti, rešpektu a priateľstva. Dostali sme aj spätnú väzbu od p.Martončíka, že sa im spolu s Majlom pracovalo v každej triede výnimočne dobre, za čo sa všetkým srdečne poďakoval.

            V Máji každú triedu čaká ešte jedna intervencia p.Mgr. Miroslava Martončika s asistenciou psíka Majla. Už sa na ich milú návštevu opäť tešíme.

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • Dňa 24.3.2023 sa v Bytči konalo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu školu na ňom reprezentovala Zuzka Kameniarová (3.ročník) a Lucka Mináriková (4.ročník). Konkurencia bola naozaj veľká a všetky deti boli statočné a veľmi pekne recitovali. Naše dievčatá sa medzi nimi vôbec nestratili a dokonca získali aj krásne umiestnenie.

            Zuzka Kameniarová – 2.miesto v prednese poézie.

            Lucka Mináriková – 3.miesto v prednese prózy.

            Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.