• Lesná pedagogika v MŠ
          • Lesná pedagogika v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lesná pedagogika v MŠ.

            Dňa 23.4. nás v MŠ navštívil ujo lesník Ján Vojtek. Porozprával nám, ako sa o les a zvieratká stará, poukazoval nám zaujímavé kúsky z lesa. Spoločne sme sa naučili, ako a prečo treba lesy chrániť a aj to, kto v lese žije.

        • Skvelý basketbalový zážitok
          • Skvelý basketbalový zážitok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Skvelý basketbalový zážitok.

            V nedeľu, 14.apríla 2024, sme sa my štvrtáci a veľkí fanúšikovia hry s názvom basketbal

            vybrali na zápas TSM Slávia Žilina verzus Košice Wolves.

            Zápas sa konal v Športovej hale ZSR na Rosinskej ceste v Žiline. Obecným autobusíkom sme sa dopravili na miesto zápasu. S vyrobeným transparentom a s veľkými očakávaniami sme sa posadili na tribúnu a čakali sme na zápas. A dočkali sme sa. Videli sme skvelú hru. Naši favoriti, najstaršie žilinské veverice, nás nesklamali. Hrali srdcom, bolo vidno, že rovnako ako my, aj oni basketbal milujú. Zápas bol veľmi vyrovnaný. My sme celou silou našich hláskov povzbudzovali, žilinskí basketbalisti na našu veľkú radosť triafali kôš za košom, ale košickí vlci neustále skóre vyrovnávali a v posledných minútach zápas malým rozdielom vyhrali. Pre nás sú však víťazmi hráči z TSM Slávia Žilina, ktorí nám svojou hrou priniesli skvelý športový zážitok, ešte väčšiu chuť a radosť z hry a hlavne si vážime  a ďakujeme im za to, že vyčerpaní po zápase sa nám milo a trpezlivo venovali, v rozhovoroch nás povzbudzovali k športovaniu, rozdávali autogrami a svojich malých fanúšikov z Hvozdnice obdarovali príveskami s maskotom klubu.

            Je už niekoľko dní po zápase a ja s úsmevom počúvam, ako sa štvrtáčikovia neustále dychtivo a s veľkým nadšením rozprávajú o zápase veveričiek a vlkov, rozoberajú hru, učia sa mená hráčov naspamäť, kreslia si po zošitoch maskota klubu a hlavne sa ma neustále pýtajú: „ Pani učiteľka, kedy už budeme hrať basketbal?“ To ich nadšenie je veľmi nákazlivé. Mohli by ho využiť priamo medzi žilinskými veveričkami. Dozvedeli sme sa totiž, že TSM Slávia Žilina spúšťa nábor nových hráčov aj do prípravky (deti do 10 rokov), do družstva mladších žiakov (do 13-14 rokov) a do ďalších mládežníckych kategórii. Chcú dať priestor čo najväčšiemu počtu detí, aby si mohli na vlastnej koži vyskúšať, aké krásne zážitky basketbal ponúka. O tom sme sa v nedeľu absolútne presvedčili.

            Po dramatickom športovom zážitku sa treba posilniť. Druhá, krátka zastávka našej triedy bola v McDonald´s v Dolnom Hričove. Rýchlo malú mňamku do bruška a poďho domkov porozprávať všetko o skvelom basketbalovom zápase. Bol to super deň.

             

                                                            Renáta Golierová - triedna učiteľka

        • Hviezdoslavov Kubín a Vajanského Martin 2024
          • Hviezdoslavov Kubín a Vajanského Martin 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín a Vajanského Martin 2024 .

            Tak ako každá súťaž aj naše školské kolo Hviezdoslavovho Kubína má svojho víťaza, presnejšie víťazov. V prednese poézie našu školu v okresnom kole reprezentovala Zuzanka Kameniarová zo 4.A a v prednese prózy štvrták Matejko Cigánik.

            Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína sa konalo v priestoroch Základnej školy na Ulici mieru v Bytči. V oboch kategóriách malo zastúpenie všetkých jedenásť škôl v okrese. Matejko a Zuzanka skvele odprezentovali svoje ukážky. Prekonali počiatočnú trému a vďaka svedomitej príprave a recitačnému talentu nás preniesli v dramatickom príbehu na detské automobilové preteky a vo vtipnej básni do obce Kocúrkovo. Na oba ich výkony sme právom hrdí.

            Zuzanka Kameniarová sa stala víťazkou aj okresného kola, a tak jej cesta pokračovala,  v polovici apríla, až do Martina, kde sa konalo krajské kolo tejto celoštátnej postupovej súťaže pod názvom Vajanského Martin. Tu sa v budove Slovenskej národnej knižnice v Martine stretlo v I.kategórii - žiaci 2.-4.ročníka ZŠ v prednese poézie trinásť recitátorov.Tých najlepších z najlepších. Tu sa Zuzankina cesta zavŕšila. Podľa jej vlastných slov prežilaveľmi zaujímavý deň a bola to pre ňu skvelá skúsenosť.

            Naša škola má veľkú radosť z jej úspechov. Gratulujeme a ďakujeme Zuzanke Kameniarovej a Matejkovi Cigánikovi za výbornú reprezentáciu našej školy.

             

                                                     Pedagogický zbor ZŠ Hvozdnica