• DEŇ DETÍ V ŠKD

          • Naši "Klubáčikovia" si na deň "D" museli trošku počkať na slniečko, aby si zábavné popoludnie mohli užiť na čerstvom vzduchu. Pri súťažiach si otestovali svoju rýchlosť, presnosť a bystrosť. Za každú úspešne zvládnutú disciplínu získali pečiatku na ruku, za ktorú si mohli vybrať cenu zo zázračnej krabice. Popoludnie sme ukončili balónovým tancom a vyhodnotením - za športové správanie získali všetky deti medailu, ktorá im bude prežitý deň pripomínať. Víťaz teda nebol jeden, ani dvaja, ale všetci zúčastnení "Klubáci", s dobrou náladou a úsmevom na tvári.

            p.vychovávateľka

          • Tretiaci varili puding

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tretiaci varili puding.

            V učebnici SLOVENSKÉHO JAZYKA mali tretiaci za úlohu napísať recept na prípravu pudingu. Pod dohľadom pani učiteľky, mali ten puding aj uvariť. Po prinesení surovín na prípravu, v piatok 07. júna si uvarili vanilkový puding, ktorý bol veľmi chutný. Všetci ukladali do misiek piškóty, jahody a pekne ho ozdobili šľahačkou. Keď boli misky prázdne, tak deti usilovne poumývali všetok riad a upratali triedu.

            tr.uč. PaedDr. Monika Halušková 

          • Tretiaci na výlete v Bytči

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tretiaci na výlete v Bytči.

            V stredu 05. júna 2024 sa naši tretiaci v rámci krúžku vybrali na výlet do Bytče.

            Deti najskôr objavili pirátsku loď, kde je urobené veľmi pekné detské ihrisko. Po šantení na ihrisku čakala na nich chutná pizza v pizzerii Baba. Po prechádzke po meste si išli zahrať do Activ clubu bowling. Všetkým sa hrá s loptou a kuželkami veľmi páčila. Niektoré deti hrali bowling prvýkrát a po vysvetlení pravidiel pri hre im to išlo super. Aj počasie bolo veľmi dobré, výlet sa vydaril na jednotku s hviezdičkou. 

            Tr. uč. PaedDr. Monika Halušková 

          • Prváci a druháci na dopravnom ihrisku

          • Dňa 29.05. sme sa vybrali na našu prvú návštevu dopravného ihriska v Považskej Bystrici. Hneď po príchode si deti vyberali vhodný bicykel. Každému sa nejaký ušiel a boli naozaj veľmi pekné. Ujo inštruktor deťom pomohol nastaviť a zapnúť prilby a vysvetlil im pravidlá správania a bezpečnosti na dopravnom ihrisku. Potom sa už mohlo začať jazdiť. Deti sa zoznámili s niektorými dopravnými značkami, naučili sa dávať znamenie rukou pri odbočovaní, ale aj to, kedy treba pred železničným priecestím zastaviť alebo komu musíme dávať na ceste prednosť. Bol to naozaj skvelý zážitok a všetci sme si to veľmi užili. Keďže sme sa ešte ani zďaleka nestihli všetko naučiť, už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu tohto dopravného ihriska.

            tr.uč. Mgr. H.Kremeňová a Mgr. M.Masiariková 

        • Deň matiek v MŠ
          • Deň matiek v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek v MŠ.

            ,,DEŇ MATIEK" Dňa 15.5. sa v našej triede uskutočnilo podujatie venované našim milujúcim mamičkám. Detičky si pripravili pásmo básní, piesní, tancov, hier a dramatizácie, ktoré bolo nad všetky očakávania. Po vystúpení, každé dieťa svojej mamičke darovalo z lásky, vlastnoručne vyrobený darček. Detičky boli odmenené veľkým potleskom, žiarivým úsmevom a veľkou hostinou, ktorú pripravili pre nás mamičky.

          • DEŇ MATIEK 2024

          • Obec Hvozdnica v spolupráci so ZŠ s MŠ Hvozdnica srdečne pozýva všetky mamičky, staré mamy a babičky spoločne osláviť Deň matiek v nedeľu 19. mája 2024 o 14.00 hod. v kultúrnom dome vo Hvozdnici

          • Apríl v ŠKD

          • Už tradične si 22. apríla pripomíname Deň Zeme. Pretože máme radi našu planétu Zem, našu krajinu a prostredie, v ktorom žijeme sme sa počas mesiaca apríl venovali nášmu blízkemu prostrediu o niečo viac. Najskôr sme vyčistili a upravili okolie altánku na školskom dvore. Herňu sme skrášlili peknými výtvarnými prácami a vyrobili eko-pexeso. Jednoduchým kvízom sme prevetrali naše vedomosti a niečo nové sa aj dozvedeli. Na koniec mesiaca sme sa vybrali do terénu zbierať odpadky. Pripomenuli sme si ako chrániť prírodu a hlavne ako sa správať a starať  o miesta kam radi spoločne chodíme.

            p.vychovávateľka

        • Ide, ide vláčik, ide, ide vlak...
          • Ide, ide vláčik, ide, ide vlak...

          • Dlhšie sme sa nevideli, na návštevu sme sa tešili. V piatok, 03. 05. 2024, nás opäť navštívila naša kamarátka, pani Marta Pažická s hudobným doprovodom. Tentokrát si pre nás pripravila hudobné pásmo s názvom Ide, ide vláčik... Deti cestovali vláčikom krajinou, spoznávali zvieratá v lese i na gazdovskom dvore. Prostredníctvom hudobných nástrojov sme spoznávali ich zvuky, zvyky, pohyby. Zatancovali sme si, zaspievali, zabavili sme sa, ale sme sa aj naučili vytvárať zvukové pozadie pomocou hudobných nástrojov. Krásne hudobno-divadelné predstavenie sme zakončili snívaním s mesiačikom - za doprovodu jemnej hudby sme si všetci zatvorili oči a preniesli sa do svojich snov. 

            Pani Pažickej ďakujeme za jej návštevu a budeme sa opäť tešiť v ďalšom školskom roku.

            Pedagogický zbor ZŠ s MŠ Hvozdnica

        • Plavecký kurz 2024
          • Plavecký kurz 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký kurz 2024.

            V dňoch 22. - 26. apríla 2024 sa žiaci našej školy zúčastnili plaveckého výcviku, ktorý prebiehal pod vedením plaveckej školy Nereus v Mestskej krytej plavárni v Žiline. Plaveckého kurzu sa zúčastnilo 30 žiakov z 1. až 4. ročníka. Deťúrence v prvý deň predviedli rôzne úrovne plaveckých zručností, od neplavcov až po pokročilých plavcov, ale v posledný deň všetci malí účastníci kurzu odchádzali ako plavci a milovníci šantenia vo vode. Naše poďakovanie patrí trpezlivým a skúseným trénerom z plaveckej školy Nereus a združeniu rodičov našej školy, ktoré hradilo celotýždňové cestovné náklady.

             

                                                          Pedagogický zbor ZŠ Hvozdnica

             

        • Lesná pedagogika v MŠ
          • Lesná pedagogika v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lesná pedagogika v MŠ.

            Dňa 23.4. nás v MŠ navštívil ujo lesník Ján Vojtek. Porozprával nám, ako sa o les a zvieratká stará, poukazoval nám zaujímavé kúsky z lesa. Spoločne sme sa naučili, ako a prečo treba lesy chrániť a aj to, kto v lese žije.

        • Skvelý basketbalový zážitok
          • Skvelý basketbalový zážitok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Skvelý basketbalový zážitok.

            V nedeľu, 14.apríla 2024, sme sa my štvrtáci a veľkí fanúšikovia hry s názvom basketbal

            vybrali na zápas TSM Slávia Žilina verzus Košice Wolves.

            Zápas sa konal v Športovej hale ZSR na Rosinskej ceste v Žiline. Obecným autobusíkom sme sa dopravili na miesto zápasu. S vyrobeným transparentom a s veľkými očakávaniami sme sa posadili na tribúnu a čakali sme na zápas. A dočkali sme sa. Videli sme skvelú hru. Naši favoriti, najstaršie žilinské veverice, nás nesklamali. Hrali srdcom, bolo vidno, že rovnako ako my, aj oni basketbal milujú. Zápas bol veľmi vyrovnaný. My sme celou silou našich hláskov povzbudzovali, žilinskí basketbalisti na našu veľkú radosť triafali kôš za košom, ale košickí vlci neustále skóre vyrovnávali a v posledných minútach zápas malým rozdielom vyhrali. Pre nás sú však víťazmi hráči z TSM Slávia Žilina, ktorí nám svojou hrou priniesli skvelý športový zážitok, ešte väčšiu chuť a radosť z hry a hlavne si vážime  a ďakujeme im za to, že vyčerpaní po zápase sa nám milo a trpezlivo venovali, v rozhovoroch nás povzbudzovali k športovaniu, rozdávali autogrami a svojich malých fanúšikov z Hvozdnice obdarovali príveskami s maskotom klubu.

            Je už niekoľko dní po zápase a ja s úsmevom počúvam, ako sa štvrtáčikovia neustále dychtivo a s veľkým nadšením rozprávajú o zápase veveričiek a vlkov, rozoberajú hru, učia sa mená hráčov naspamäť, kreslia si po zošitoch maskota klubu a hlavne sa ma neustále pýtajú: „ Pani učiteľka, kedy už budeme hrať basketbal?“ To ich nadšenie je veľmi nákazlivé. Mohli by ho využiť priamo medzi žilinskými veveričkami. Dozvedeli sme sa totiž, že TSM Slávia Žilina spúšťa nábor nových hráčov aj do prípravky (deti do 10 rokov), do družstva mladších žiakov (do 13-14 rokov) a do ďalších mládežníckych kategórii. Chcú dať priestor čo najväčšiemu počtu detí, aby si mohli na vlastnej koži vyskúšať, aké krásne zážitky basketbal ponúka. O tom sme sa v nedeľu absolútne presvedčili.

            Po dramatickom športovom zážitku sa treba posilniť. Druhá, krátka zastávka našej triedy bola v McDonald´s v Dolnom Hričove. Rýchlo malú mňamku do bruška a poďho domkov porozprávať všetko o skvelom basketbalovom zápase. Bol to super deň.

             

                                                            Renáta Golierová - triedna učiteľka

        • Hviezdoslavov Kubín a Vajanského Martin 2024
          • Hviezdoslavov Kubín a Vajanského Martin 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín a Vajanského Martin 2024 .

            Tak ako každá súťaž aj naše školské kolo Hviezdoslavovho Kubína má svojho víťaza, presnejšie víťazov. V prednese poézie našu školu v okresnom kole reprezentovala Zuzanka Kameniarová zo 4.A a v prednese prózy štvrták Matejko Cigánik.

            Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína sa konalo v priestoroch Základnej školy na Ulici mieru v Bytči. V oboch kategóriách malo zastúpenie všetkých jedenásť škôl v okrese. Matejko a Zuzanka skvele odprezentovali svoje ukážky. Prekonali počiatočnú trému a vďaka svedomitej príprave a recitačnému talentu nás preniesli v dramatickom príbehu na detské automobilové preteky a vo vtipnej básni do obce Kocúrkovo. Na oba ich výkony sme právom hrdí.

            Zuzanka Kameniarová sa stala víťazkou aj okresného kola, a tak jej cesta pokračovala,  v polovici apríla, až do Martina, kde sa konalo krajské kolo tejto celoštátnej postupovej súťaže pod názvom Vajanského Martin. Tu sa v budove Slovenskej národnej knižnice v Martine stretlo v I.kategórii - žiaci 2.-4.ročníka ZŠ v prednese poézie trinásť recitátorov.Tých najlepších z najlepších. Tu sa Zuzankina cesta zavŕšila. Podľa jej vlastných slov prežilaveľmi zaujímavý deň a bola to pre ňu skvelá skúsenosť.

            Naša škola má veľkú radosť z jej úspechov. Gratulujeme a ďakujeme Zuzanke Kameniarovej a Matejkovi Cigánikovi za výbornú reprezentáciu našej školy.

             

                                                     Pedagogický zbor ZŠ Hvozdnica