• Skvelý basketbalový zážitok
          • Skvelý basketbalový zážitok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Skvelý basketbalový zážitok.

            V nedeľu, 14.apríla 2024, sme sa my štvrtáci a veľkí fanúšikovia hry s názvom basketbal

            vybrali na zápas TSM Slávia Žilina verzus Košice Wolves.

            Zápas sa konal v Športovej hale ZSR na Rosinskej ceste v Žiline. Obecným autobusíkom sme sa dopravili na miesto zápasu. S vyrobeným transparentom a s veľkými očakávaniami sme sa posadili na tribúnu a čakali sme na zápas. A dočkali sme sa. Videli sme skvelú hru. Naši favoriti, najstaršie žilinské veverice, nás nesklamali. Hrali srdcom, bolo vidno, že rovnako ako my, aj oni basketbal milujú. Zápas bol veľmi vyrovnaný. My sme celou silou našich hláskov povzbudzovali, žilinskí basketbalisti na našu veľkú radosť triafali kôš za košom, ale košickí vlci neustále skóre vyrovnávali a v posledných minútach zápas malým rozdielom vyhrali. Pre nás sú však víťazmi hráči z TSM Slávia Žilina, ktorí nám svojou hrou priniesli skvelý športový zážitok, ešte väčšiu chuť a radosť z hry a hlavne si vážime  a ďakujeme im za to, že vyčerpaní po zápase sa nám milo a trpezlivo venovali, v rozhovoroch nás povzbudzovali k športovaniu, rozdávali autogrami a svojich malých fanúšikov z Hvozdnice obdarovali príveskami s maskotom klubu.

            Je už niekoľko dní po zápase a ja s úsmevom počúvam, ako sa štvrtáčikovia neustále dychtivo a s veľkým nadšením rozprávajú o zápase veveričiek a vlkov, rozoberajú hru, učia sa mená hráčov naspamäť, kreslia si po zošitoch maskota klubu a hlavne sa ma neustále pýtajú: „ Pani učiteľka, kedy už budeme hrať basketbal?“ To ich nadšenie je veľmi nákazlivé. Mohli by ho využiť priamo medzi žilinskými veveričkami. Dozvedeli sme sa totiž, že TSM Slávia Žilina spúšťa nábor nových hráčov aj do prípravky (deti do 10 rokov), do družstva mladších žiakov (do 13-14 rokov) a do ďalších mládežníckych kategórii. Chcú dať priestor čo najväčšiemu počtu detí, aby si mohli na vlastnej koži vyskúšať, aké krásne zážitky basketbal ponúka. O tom sme sa v nedeľu absolútne presvedčili.

            Po dramatickom športovom zážitku sa treba posilniť. Druhá, krátka zastávka našej triedy bola v McDonald´s v Dolnom Hričove. Rýchlo malú mňamku do bruška a poďho domkov porozprávať všetko o skvelom basketbalovom zápase. Bol to super deň.

             

                                                            Renáta Golierová - triedna učiteľka

        • Hviezdoslavov Kubín a Vajanského Martin 2024
          • Hviezdoslavov Kubín a Vajanského Martin 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín a Vajanského Martin 2024 .

            Tak ako každá súťaž aj naše školské kolo Hviezdoslavovho Kubína má svojho víťaza, presnejšie víťazov. V prednese poézie našu školu v okresnom kole reprezentovala Zuzanka Kameniarová zo 4.A a v prednese prózy štvrták Matejko Cigánik.

            Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína sa konalo v priestoroch Základnej školy na Ulici mieru v Bytči. V oboch kategóriách malo zastúpenie všetkých jedenásť škôl v okrese. Matejko a Zuzanka skvele odprezentovali svoje ukážky. Prekonali počiatočnú trému a vďaka svedomitej príprave a recitačnému talentu nás preniesli v dramatickom príbehu na detské automobilové preteky a vo vtipnej básni do obce Kocúrkovo. Na oba ich výkony sme právom hrdí.

            Zuzanka Kameniarová sa stala víťazkou aj okresného kola, a tak jej cesta pokračovala,  v polovici apríla, až do Martina, kde sa konalo krajské kolo tejto celoštátnej postupovej súťaže pod názvom Vajanského Martin. Tu sa v budove Slovenskej národnej knižnice v Martine stretlo v I.kategórii - žiaci 2.-4.ročníka ZŠ v prednese poézie trinásť recitátorov.Tých najlepších z najlepších. Tu sa Zuzankina cesta zavŕšila. Podľa jej vlastných slov prežilaveľmi zaujímavý deň a bola to pre ňu skvelá skúsenosť.

            Naša škola má veľkú radosť z jej úspechov. Gratulujeme a ďakujeme Zuzanke Kameniarovej a Matejkovi Cigánikovi za výbornú reprezentáciu našej školy.

             

                                                     Pedagogický zbor ZŠ Hvozdnica

        • ,,Morena heš, do potoka bež!"
          • ,,Morena heš, do potoka bež!"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ,,Morena heš, do potoka bež!".

            Naša MŠ si ctí tradície a ľudové zvyky a tak sme sa 21.marca spevom piesne ,,Morenica, Morena kde si húsky pásla" rozlúčili so zimou. Deťom sme najskôr rozprávaním priblížili tento ľudový zvyk. Vysvetlili sme im, že Morena je symbol zimy a na jar končí jej vláda.

        • MAJÁLES 2024
          • MAJÁLES 2024

          • Milí rodičia!

            V mene Združenia rodičov školy pri ZŠ s MŠ Hvozdnica Vás srdečne pozývam na nultý ročník MAJÁLESU. Uskutoční sa 4. mája 2024 (sobota) o 19:00 hod. v Kultúrnom dome vo Hvozdnici. Bližšie informácie nájdete na pozvánke, ktorú Vaše dieťa dnes prinesie domov.

            Súčasťou pozvánky je aj návratka. Nie je potrebné na návratke uvádzať žiadne meno. Návratka bude odovzdaná organizátorom, aby vedeli zabezpečiť dostatočné množstvo tekutín a pochúťok, ktoré Vám spríjemnia chvíle strávané pri posedení s priateľmi, posilnia Vás medzi tanečnými kolami, aby ste mali dostatok energie.

            Toto pozvanie nepatrí iba rodičom a priateľom školy, ale všetkým, ktorí sa chcú príjemne zabaviť, oprášiť svoje tanečné umenie, zaspievať si a pokecať s kamarátmi.

            Verím, že si nájdete čas a prídete sa zabaviť a zároveň podporiť dobrú myšlienku.

            Neváhajte dlho! Kapacita kultúrneho domu je obmedzená a prvé lístky sa už začali predávať.

            riaditeľ školy

          • Čitateľský maratón

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čitateľský maratón .

            Dňa 12. marca 2024 sa  v našej škole uskutočnil Čitateľský maratón. Maratónu sa zúčastnili žiaci našej školy.    Do čítania sa zapojil aj pán riaditeľ a pani učiteľky. Cieľom podujatia bolo sprostredkovať deťom zážitok z čítania,  podporiť  pozitívny vzťah k čítaniu a ku knihám, rozšíriť obzor poznania.

            Po skončení čítania sa všetci účastníci podpísali na prezenčnú listinu a dostali diplom.

            Kolektív ZŠ Hvozdnica

          • Hviezdoslavov Kubín 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín 2024

            Tento rok sa uskutočnil 70. ročník recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. Súťaže sa zúčastnilo 18 recitátorov z 2. - 4. ročníka a nesúťažne si to vyskúšali aj traja šikovní prváci. Bolo veľmi ťažké vybrať výhercov, pretože všetci recitátori podali naozaj výborný výkon, zaujali výberom ukážok, recitačnými schopnosťami a chuťou prebojovať sa na postup do okresného kola, ktoré sa bude konať 22. marca 2024 v Bytči. Tak, ako každá súťaž, aj Hviezdoslavov Kubín môže mať len troch ocenených, preto bolo pre našu porotu veľmi zložité vybrať výhercov a hlavne tých prvých z každej kategórie, ktorí budú našu školu reprezentovať v Bytči. A ako to dopadlo.

            1. kategória - poézia:

                 1.miesto - Zuzka Kameniarová 4. ročník

                 2.miesto - Peťko Trulík 3. ročník

                 3.miesto - Rebečka Chlebinová 2. ročník

            1. kategória - próza

                 1.miesto - Matejko Cigánik 4. ročník

                  2.miesto - Agátka Mináriková 2. ročník

                  3.miesto - Ninka Mračníková 3. ročník

            Postupujúcim srdečne gratulujeme a budeme držať palce na okresnom kole v Bytči.

            Zároveň by sme sa chceli poďakovať Rodičovskému združeniu, ktoré finančne prispelo k nákupu odmien pre všetkých súťažiacich a poukážok do Knúhkupectva Anna v Bytči pre víťazov oboch kategórii.

            Pedagogický zbor ZŠ Hvozdnica

             

        • Mám básničku na jazýčku
          • Mám básničku na jazýčku

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mám básničku na jazýčku.

            Dňa 7.3.2024 sa v našej MŠ uskutočnila recitačná súťaž ,,Mám básničku na jazýčku". Veľmi pekné výkony podali malí recitátori z tried lienok a včielok v prednese poézie. Deti tichúčko počúvali veľmi pekné básne v podaní svojich kamarátov z tried. Všetky deti, ktoré sa zúčastnili získali diplom, omaľovánku a sladké prekvapenie. Prvé tri miesta v každej triede sme odmenili aj malým darčekom.

        • Karneval v ŠKD
          • Karneval v ŠKD

          • Za dverami smiech a tanec, fašiangový harmatanec.

            Kde je Jakub a kde Miška ? Kde sú všetky deti z klubu ?

            Predsa stoja v kruhu a svoje masky predstavujú.

             

            Druhý februárový piatok sme v školskom klube zahájili karneval spojený s diskotékou a súťažami. Nechýbala tombola, ktorú si museli deti zaslúžiť predstavením svojej masky a zodpovedaním jednoduchej otázky. Bolo nám veselo aj chutne...

            p.vychovávateľka

             

             

          • 2% Z DANE

          • Milí rodičia a priatelia našej školy!

            Pokiaľ ste sa rozhodli, že svoj podiel dane venujete deťom našej školy, stačí keď kliknete na modrý odkaz pod textom, stiahnete a vytlačíte priložené tlačivo, vyplníte vaše osobné údaje, necháte potvrdiť u svojho zamestnávateľa a po vašom dieťati pošlete do školy triednej učiteľke.

            Ďakujeme!

            TLAČIVO - Vyhlásenie o poukázaní podielu

          • Lyžiarsky výcvik

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik .

            Aj v tomto školskom roku bol od 29. 01. do 02  02. 2024 zorganizovaný pre žiakov našej školy lyžiarsky výcvik. Opäť sme boli v Ski Čertov. Na začiatku kurzu boli žiaci rozdelení do družstiev podľa výkonnosti. Lyžiarsky výcvik prebiehal podľa výcvikového plánu a všetci žiaci si osvojili základy lyžovania.V posledný deň výcviku boli pre žiakov zorganizované preteky v slalome, kde si žiaci zmerali svoje sily. Ďakujeme inštruktotorm a inštruktorkám za pekný prístup k deťom. Touto cestou sa chceme poďakovať OÚ Hvozdnica za úhradu nákladov za autobus. 

            Z lyžiarskeho výcviku si deti odniesli krásne zážitky. 

            pedagogický zbor ZŠ Hvozdnica

          • Školský karneval

          • V piatok 26.01. 2024 sa konal na našej škole už tradičný školský karneval, ktorý bol spojený s discotékou. V ten deň sa deti zmenili na rytierov, spidermanov, princezné, čarodejnice, tanečníkov, futbalistov, policajtov, kozmonautov, či kovbojov. Stretnúť sme však mohli aj Harryho Potera s Hermionou, či postavičku Wednesday, ale aj mnoho ďalších krásnych masiek. O zábavu a super piesne, pri ktorých sme si skvelo zatancovali, sa postaral DJ – pán riaditeľ, ktorý nám púšťal obľúbené tanečné hity. Tento karneval sme si všetci veľmi užili a už teraz sa tešíme na budúci rok.

            pedagogický zbor ŽS s MŠ Hvozdnica

        • 2% Z DANE
          • 2% Z DANE

          • Milí rodičia a priatelia našej školy!

            Pri zúčtovaní daní za rok 2023 je možné poukázať 2%  Združeniu rodičov Základná škola s materskou školou Hvozdnica.

            Takto získané prostriedky sú vedené na bankovom účte občianskeho združenia.

            Rozhodovanie o ich použití je výlučne na rodičoch žiakov ZŠ s MŠ Hvozdnica.

            Bližšie informácie nájdete na odkaze SLOVENSKO  alebo  2 PERCENTÁ.

            Ak sa rozhodnete svoje DVE PERCENTÁ poukázať Vašim deťom, vopred Vám za to ďakujeme!