• 2% Z DANE
          • 2% Z DANE

          • Milí rodičia a priatelia našej školy!

            Pri zúčtovaní daní za rok 2023 je možné poukázať 2%  Združeniu rodičov Základná škola s materskou školou Hvozdnica.

            Takto získané prostriedky sú vedené na bankovom účte občianskeho združenia.

            Rozhodovanie o ich použití je výlučne na rodičoch žiakov ZŠ s MŠ Hvozdnica.

            Bližšie informácie nájdete na odkaze SLOVENSKO  alebo  2 PERCENTÁ.

            Ak sa rozhodnete svoje DVE PERCENTÁ poukázať Vašim deťom, vopred Vám za to ďakujeme!

             

          • Vianočná nádielka od ZUŠ Bytča

          • V našej škole máme dlhoročnú milú tradíciu vianočného koncertu, ktorý pre nás pripravujú pedagógovia zo Základnej umeleckej školy v Bytči so svojimi zverencami. Tento rok si pre nás nacvičili osem veľmi pekných vianočne ladených vystúpení. Vypočuli sme si skladby hudobných klasikov i súčasných autorov, deťúrence sa bližšie zoznámili s hrou na rôzne hudobné nástroje, na rôzne rytmické nástroje si mohli aj samé zahrať, ale hlavne celá naša škola sa príjemne vianočne naladila, za čo všetkým účinkujúcim a tým, ktorí s nimi celý program koncertu nacvičili, patrí veľké poďakovanie.

             

            pedagogický zbor ZŠ s MŠ Hvozdnica

          • Návšteva v domove dôchodcov Štiavnik

          • V čase adventu sme s deťmi zo školského klubu navštívili seniorov v domove dôchodcov v Štiavniku. Pre starkých sme vyrobili svietniky, ktorými si skrášlia svoje izbičky. Zazvonil zvonček a scénka o deťoch, anjelikoch a čertoch mohla začať. Nechýbali básničky, pesničky, vinše a záverečný potlesk  našich starkých. Veríme, že na chvíľočku pookriali a ich radosť z tváre sa preniesla nielen do ich, ale aj do našich srdiečok. Po vystúpení deti pohostili keksíkmi a čokoládovými cukríkmi, nechýbala ani sladká odmena pre všetky deti z našej školy. Zažili sme príjemné popoludnie a už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie.

            Vychovávateľka ŠKD

             

             

        • PEČENIE MEDOVNÍKOV V MŠ
          • PEČENIE MEDOVNÍKOV V MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album PEČENIE MEDOVNÍKOV V MŠ.

            Keďže sa blížia Vianoce, tak ako naše mamičky, aj my sme sa pustili do pečenia medovníkov. Cesto sme si vyvaľkali a deti už s radosťou vykrajovali medovníkové figúrky. Všetky deti vyrábali medovníky s veľkou láskou a vložili do nich kus svojho srdiečka, lebo vedeli, že ich podarujú svojim najbližším.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok

          • Tento rok sa naša škola zapojila do charitatívnej celoslovenskej výzvy "Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok". Oslovili sme všetkých rodičov, ktorí by chceli prispieť drobnosťou, sladkosťou, prekvapením do krabičky pre starších ľudí, seniorov. Rozhodli sme sa túto našu zbierku odovzdať seniorom v Domove dôchodcov v Štiavniku. Naše odovzdávanie sme spojili s mikulášskym vystúpením detí zo školského klubu, ktoré si pripravili krátky program básní, piesní a vinšov.

            Všetkým, ktorí sa do tejto krásnej akcie zapojili a prispeli patrí jedno veľké ĎAKUJEME.

            pedagogický zbor ZŠ Hvozdnica

          • Návšteva Mikuláša

          • V utorok,05. 12. 2023, zavítala do našej škôlky a školy vzácna návšteva. Prišiel nás navštíviť Mikuláš so svojimi pomocníkmi - anjelikom a čerticou Berticou. Zahrali nám vtípný a poučný príbeh o tom, ako sa čertici Bertici nevyplatilo ukradnúť horu sladkostí. Za toto veľmi milé predstavenie ďakujeme Divadlu zo šuflíka.

            Na záver zavítal Mikuláš do všetkých tried a rozdal deťom bohaté a krásne mikulášske balíčky. Tieto balíčky boli uhradené z príspevkov ZRPŠ. 

            Veríme, že budúci rok nás Mikuláš bude mať dôvod opäť navšítviť a na toto stretnutie sa už teraz veľmi tešíme.

            pedagogický zbor ZŠ s MŠ Hvozdnica

          • Dubáčik a muchotrávka

          • Dňa 21. 11. 2023 nás opäť po dlhšom čase navštívila pani Marta Pažická s hudobným doprovodom - s pani Tonkou. Predviedli nám hudobno-divadelné predstavenie Dubkáčik a muchotrávka. Deti sa v ńom zábavnou formou dozvedeli niečo z hodobnej teórie a spoznali aj množstvo hudobných nástrojov. Mali sme tiež možnosť zatancovať si, zaspievať, napodobniť hudobné nástroje a niektorí boli dokonca hereckou súčasťou tohto predstavenia. 

            Toto doobedie bolo pre nás nielen milé, vtipné, ale aj poučné a veríme, že v blízkej budúcnosti nás pani Pažická opäť navštívi.

            pedagogický kolektív ZŠ s MŠ Hvozdnica

          • Tretiaci sa učia anglický jazyk s WocaBee

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tretiaci sa učia anglický jazyk s WocaBee.

            Tretiaci sa radi učia anglický jazyk s WocaBee. Túto aplikáciu sme používali aj v druhej triede. Je to učenie sa slovnej zásoby zábavnou formou. Prostredníctvom aplikácie deti za naučené slovíčka, zbierajú body, píšu písomky, hrajú hry. Najmä si zlepšujú slovnú zásobu v anglickom jazyku.

            Tr. učiteľka Monika Halušková

          • Beseda s príslušníčkou PZ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s príslušníčkou PZ

            V utorok 14. novembra sme mali v škole milú návštevu. Navštívila nás príslušníčka z Okresného riaditeľstva Policajného zboru Žilina Por. Zuzana Vnuková. Príslušníčka PZ rozprávala deťom o bezpečnosti na  cestách, o dopravných značkách a tiež deťom prestavila prácu policajtov. Deti si mohli vyskúšať aj policajné pomôcky, a to boli putá, vesta, obušok, terčík...

            Ďakujeme príslušníčke PZ za ochotu a a trpezlivosť s deťmi. Zároveň ďakujeme aj za milé darčeky, ktoré priniesla deťom.

            Tešíme sa na ďalšiu návštevu.

            Tr. učiteľky zo Základnej školy Hvozdnica

          • Násobilka u tretiakov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Násobilka u tretiakov.

            Na hodine matematiky naši tretiaci hravou formou vyvodzovali algoritmus násobenia. Je veľmi prirodzené, že matematika a logika musia najskôr prejsť rukami detí. Pomocou modelovania fazuliek tretiaci pochopili, že násobenie je opakované sčítanie. Deti počítali príklady na násobenie a výsledky si kontrolovali pomocou modelovania fazuliek.  

            Tr..uč. Monika Halušková

          • Október v 4.A

          • Október je väčšinou mesiac, keď sa v prírode všetko spomalí a pripravuje sa na zimný spánok. U nás v 4.A to bolo naopak. Pre štvrtákov bol október veľmi rušným a plodným mesiacom. Opakovali sme si veci, ktoré už vieme, učili sme sa veci, ktoré máme vedieť a popritom sme vyrábali, vymýšľali, súťažili a zabávali sa.

            Hneď prvý októbrový týždeň sme sa vydali na turistickú výpravu do okolia, ktorú sme zavŕšili opekačkou na školskom dvore. Druhý októbrový týždeň sme veľmi poctivo a od srdca písali listy svojim starým rodičom. A boli to listy milé, srdečné, plné pekných spomienok a úprimných poďakovaní. Dúfajme, že potešili. Zabávali sme sa aj pri sledovaní modernej a vtipnej divadelnej verzii rozprávky o troch prasiatkach. Ďalší týždeň sme si oddýchli počas triedneho Halloweenskeho kinopopoludnia s pukancami a dobrou náladou, ale hlavne sme prežili veľmi aktívny, zábavný a chutný Deň jablka. Nie len že sme ochutnali viacero jablčných odrôd, pochutnali sme si na jabĺčkovom koláči, ale čítali sme o jablkách, písali sme o nich, počítali sme slovné úlohy o ovocí, lúštili jablkové tajničky, učili sa anglickú slovnú zásobu týkajúcu sa jabĺk a vecí s nimi spojených, pozerali sme dokument a prezentáciu o jablkách, o ich pestovaní, spracovaní a o tom, aké sú nášmu zdraviu prospešné. Všetky tieto nové informácie sme zužitkovali pri celotýždňovej výrobe knihy o jablku. Každý štvrtáčik vložil do svojej knihy kus seba, kus svojej tvorivosti a šikovnosti. Posledný týždeň sme tradične vyrábali knižné záložky pre kamarátov z Prahy. A počas celého mesiaca sme si našu triedu zdobili výkresmi plnými maľovaných, lepených, zdobených stromov, listov a tekvíc. U nás štvrtákov je naozaj jeseň pani Bohatá.

             

                                                                                  Tr.uč. R. Golierová